Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πλατό τυριών αλλαντικών

Όμορφος και γευστικός τρόπος για να συνοδεύσουμε το κρασί μας.

ΥΛΙΚΑ

ρεγκάτο

γραβιέρα

blue cheese ή ροκφόρ

γλυκιά μυζήθρα Νάξου ή μανούρι

καρύδια

αποξηραμένα δαμάσκηνα 

αποξηραμένα βερίκοκα

τοματίνια

κριτσίνια και παξιμαδάκια 

καπνιστή γαλοπούλα

σαλάμι αέρος

πάριζα

ζαμπόν μπούτι

Ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε κουκουνάρι, ξερά σύκα και από τυριά, αρκετά ιδιαίτερα βέβαια, brie και camembert. Προσθήκη στα αλλαντικά, σαλάμι Λευκάδος.


Συνοδεύουμε με ροζέ κρασί και με τις δύο σος που έχουμε προτείνει, με πιπεριές Φλωρίνης και δαμάσκηνα και πατέ ελιάς με καρύδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.