Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

τραχανάς για τις κρύες νύχτες

Όταν έχεις χειροποίητο ξινό τραχανά από την Λίμνη Πλαστήρα και έξω κάνει κρύο νομίζω πως τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Μπορεί η προτροπή του ντόπιου να ήταν ότι ο ξινός τραχανάς γίνεται άσπρος και ο γλυκός κοκκινιστός αλλά εμείς τον φτιάξαμε κόκκινο γιατί ο καλός τραχανάς είναι το ίδιο νόστιμος!



ΥΛΙΚΑ

τραχανάς ξινός, περίπου τρεις χούφτες

1 κρεμμύδι κομμένο πολύ καλά στο multi

1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

3 ποτήρια νερό



Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τον πελτέ συνεχίζοντας λίγο ακόμη το τσιγάρισμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον τραχανά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Έχουμε πάντα το νου μας και ανακατεύουμε για να μην μας '' πιάσει'', αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.









Μερικές φωτογραφίες από τη Λίμνη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.