Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Λαχματζούν, το πικάντικο!

Καλή πρόταση για μεζέ καθώς είναι ένα φαγητό που τρώγεται με το χέρι. Το συνοδεύουμε με τσίπουρο ή με κρύα μπύρα τα καλοκαιρινά βράδια, όπως θα κάνουμε και απόψε για κάποιους φίλους!

ΥΛΙΚΑ

1 kg κιμάς ανάμεικτος μοσχαρίσιος- χοιρινός ή αρνίσιος (για πιο ελαφριά συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο μοσχαρίσιο)

3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

2 1/2 κουταλάκια μπαχαρικό ''ταντούρι μασάλα''

λάδι

1 μικρή πράσινη πιπεριά

μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)

ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 φλιτζάνια νερό

κυπριακές λεπτές ατομικές πιτούλες ή αραβικές


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε ρίχνοντας τον κιμά μέχρι να ''ασπρίσει''.
 Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια και το νερό.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.
Θέλουμε ο κιμάς να είναι έτοιμος και με ελάχιστο ζουμί.
Στη συνέχεια τοποθετούμε στη λαδόκολλα τις πιτούλες και σε κάθε μία βάζουμε τον κιμά, ψήνουμε στους 160 βαθμούς ίσα-ίσα να ''πιει '' η πιτούλα το ελάχιστο ζουμί του κιμά.
Πάνω σε κάθε πίτα ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.