Καλή πρόταση για μεζέ καθώς είναι ένα φαγητό που τρώγεται με το χέρι. Το συνοδεύουμε με τσίπουρο ή με κρύα μπύρα τα καλοκαιρινά βράδια, όπως θα κάνουμε και απόψε για κάποιους φίλους!
ΥΛΙΚΑ
1 kg κιμάς ανάμεικτος μοσχαρίσιος- χοιρινός ή αρνίσιος (για πιο ελαφριά συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο μοσχαρίσιο)
3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
2 1/2 κουταλάκια μπαχαρικό ''ταντούρι μασάλα''
λάδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά
μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 φλιτζάνια νερό
κυπριακές λεπτές ατομικές πιτούλες ή αραβικές
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε ρίχνοντας τον κιμά μέχρι να ''ασπρίσει''.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια και το νερό.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.
Θέλουμε ο κιμάς να είναι έτοιμος και με ελάχιστο ζουμί.
Στη συνέχεια τοποθετούμε στη λαδόκολλα τις πιτούλες και σε κάθε μία βάζουμε τον κιμά, ψήνουμε στους 160 βαθμούς ίσα-ίσα να ''πιει '' η πιτούλα το ελάχιστο ζουμί του κιμά.
Πάνω σε κάθε πίτα ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΥΛΙΚΑ
1 kg κιμάς ανάμεικτος μοσχαρίσιος- χοιρινός ή αρνίσιος (για πιο ελαφριά συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο μοσχαρίσιο)
3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
2 1/2 κουταλάκια μπαχαρικό ''ταντούρι μασάλα''
λάδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά
μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 φλιτζάνια νερό
κυπριακές λεπτές ατομικές πιτούλες ή αραβικές
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε ρίχνοντας τον κιμά μέχρι να ''ασπρίσει''.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια και το νερό.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.
Θέλουμε ο κιμάς να είναι έτοιμος και με ελάχιστο ζουμί.
Στη συνέχεια τοποθετούμε στη λαδόκολλα τις πιτούλες και σε κάθε μία βάζουμε τον κιμά, ψήνουμε στους 160 βαθμούς ίσα-ίσα να ''πιει '' η πιτούλα το ελάχιστο ζουμί του κιμά.
Πάνω σε κάθε πίτα ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.