Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ταμπουλέ, μια νόστιμη σαλάτα - πλήρες γεύμα

Το ταμπουλέ είναι μια πεντανόστιμη σαλάτα, φτιάχνεται εύκολα και έχει δύο μόνο '' μυστικά ''.
Το πρώτο είναι ότι αφού φουσκώσει το πλιγούρι στο νερό και το σουρώσουμε, θέλει στέγνωμα και στύψιμο, προσοχή όμως γιατί ενώ δεν θέλουμε να μας βγάλει ζουμιά μπορεί να το παρακάνουμε με το στύψιμο και το πλιγούρι να ξεραθεί και να κάνει σβόλους σαν βραχάκια, οπότε η σαλάτα μας έχει ξεραθεί και αποτύχει, με μέτρο λοιπόν το στύψιμο. Το δεύτερο μυστικό είναι να ψιλοκόψουμε τα λαχανικά.

ΥΛΙΚΑ

350 γρ πλιγούρι (το έχουμε αφήσει να φουσκώσει σε χλιαρό νερό για δύο ώρες το πολύ)
κόκκινες και πράσινες πιπεριές
2 αγγούρια
1 μεγάλη ντομάτα χωρίς τα σπόρια και τα ζουμιά της
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 ξερό κρεμμύδι
αγγουράκια τουρσί
κάπαρη
μαϊντανός
αλάτι 
πιπέρι 
ξίδι
χυμό λεμονιού

Στεγνώνουμε το πλιγούρι προσεχτικά, να μην το παρακάνουμε.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε με το πλιγούρι.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι,το ξίδι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Η σαλάτα είναι έτοιμη, καλό είναι να τη σερβίρουμε δροσερή από το ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.