Προσπαθούσα να σκαρφιστώ μια συνταγή με ταχίνι που μου έχει περισσέψει και ξανθές σταφίδες που έχουμε αρκετές!
Και στ'αλήθεια, πέτυχε! Τελικά όσο δεν μ'αρέσει το ταχίνι σκέτο, τόσο μου φαίνεται καταπληκτική γεύση μέσα στα γλυκά!
ΥΛΙΚΑ
- 120 ml σπορέλαιο
- 100 ml ταχίνι
- 100ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- μία κουταλιά της σούπας(όχι πολύ γεμάτη) κανέλα
- 170 γρ ζάχαρη
- 250 γρ αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- άχνη ζάχαρη για να το πασπαλίσουμε
Μετά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking αφού πρώτα το έχουμε ανακατέψει με τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Σε ανοιγόμενη φόρμα τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και λαδώνουμε τα τοιχώματα,βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Για να δούμε αν είναι έτοιμο κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι.
Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε την άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.