Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

κέρασμα για καλή αρχή

Η συγκεκριμένη συνταγή για πάστα φλώρα είναι από τις συνταγές της παρέας

Η συνταγή  είναι δοκιμασμένη και έχει ενθουσιάσει κόσμο!
Μάλιστα μετά από παράκληση φίλης την φτιάχνω μισή-μισή με δύο είδη μαρμελάδας,ροδάκινο- φράουλα!

Παραθέτω και την συνταγή:

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι

3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

1/3 κούπας ζάχαρη

1 βανίλια

3  1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ

μαρμελάδα της αρεσκείας σας ( εγώ βάζω ροδάκινο - φράουλα)

χτυπάμε με το σύρμα το λάδι, τον χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και τη βανίλια να ενωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, η ζύμη είναι τριφτή και λιπαρή. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης  και τα απλώνουμε σε ταρτιέρα 30 cm, βάζουμε από πάνω τις μαρμελάδες και με την υπόλοιπη ζύμη στολίζουμε την τάρτα με μπαστουνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουπάτ και να στολίσουμε την επιφάνεια της τάρτας με σχέδια όπως στη φωτογραφία. Ψήνουμε για μισή περίπου ώρα σε μέτριο φούρνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.