Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ψωμί χωρίς ζύμωμα γίνεται;! και όμως γίνεται!

Καταπληκτικό ψωμάκι χωρίς ζύμωμα, εύκολο,γρήγορο και νόστιμο. Συνοδεύει αλμυρές και γλυκές γεύσεις! Απλά ανακατεύεις τα υλικά και όταν φουσκώσει είναι έτοιμο για το φούρνο!
Η συνταγή είναι από τις συνταγές τις παρέας 


Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 του φλιτζανιού μέλι
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 1/4 του φλιτζανιού χλιαρό νερό
1 1/4 κ.γ. αλάτι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά λαδωμένη φόρμα ως τη μέση (εγώ χρησιμοποιώ δύο μακρόστενες για κέικ).
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει, θα φτάσει σχεδόν μέχρι το χείλος της φόρμας, γι'αυτό και πρέπει να μην ξεπερνάει αρχικά την μέση της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε αναποδογυρίζουμε σε σχάρα ή πετσέτα για να ξεϊδρώσει και αφήνουμε να κρυώσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.