Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

γεύσεις απ' το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου

Κορμός- σαλάμι- μωσαϊκό



Μπορείτε να μου πείτε τί συμβαίνει μ'αυτό το γλυκό; Πώς γίνεται ένα τόσο απλό και εύκολο γλυκό να κρύβει όλη τη γλύκα και την ξενοιασιά του καλοκαιριού; Ένα γλυκό γεμάτο παιδικές αναμνήσεις που πάντα βρισκόταν στην κατάψυξη αλλά ένα περίεργο πράγμα, τελείωνε μέσα σε μια μέρα!


Υλικά
250 γρ μπισκότα πτι-μπερ
250 γρ μπισκότα digestive
250 γρ κουβερτούρα
125 γρ βιτάμ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
κονιάκ ή άλλο λικέρ για να βρέξουμε τα μπισκότα
1 κουταλιά της σούπας κακάο

Σπάμε τα μπισκότα σ'ένα μεγάλο μπολ και τα βρέχουμε με το λικέρ.
Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα,βάζουμε τη ζάχαρη και τέλος το γάλα σιγά-σιγά.
Το κατεβάζουμε απ'τη φωτιά  και προσθέτουμε το κακάο.
Ανακατεύουμε το μείγμα με τα μπισκότα.
Βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το μείγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει, όταν θελήσω να το κόψω το βάζω στη συντήρηση για λίγα λεπτά για να μαλακώσει.
Για περισσότερη γεύση το σερβίρω με γλυκό του κουταλιού ή παγωτό,στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι με γλυκό του κουταλιού μανταρίνι από συνεταιρισμό της Σύρου. Απερίγραπτη γεύση!!!!


Κοτόπιτα
μια τυχαία συνταγή που έκλεψε καρδιές!

Υλικά ( για το μεγάλο ταψί του φούρνου)

1 πακέτο σφολιάτα
2 στήθη κοτόπουλο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στο multi κομμένο
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 αυγό διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
300 γρ τυρί ρεγκάτο τριμμένο
πιπέρι
λάδι για να αλείψουμε το ταψί και τη σφολιάτα
σουσάμι

Βράζουμε τα στήθη μέχρι να γίνουν,τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ''ξάνουμε''.
Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το μπέικον, το τυρί, το αυγό με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι ,τοποθετούμε τη σφολιάτα και ρίχνουμε το μείγμα.
Κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, το οποίο αλείφουμε με λάδι και μετά ρίχνουμε αρκετό σουσάμι.
Ψήνουμε στους 160 με 180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.


Και του χρόνου...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.