Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι

Νοστιμότατα και πολύ υγιεινά κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι.
Συμπλήρωσα στα υλικά και ξύσμα πορτοκαλιού και τα απογείωσε στ' αλήθεια!
Η συνταγή είναι από το blog με το δάχτυλο στο βάζο .



Υλικά :

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη καστανή
150 γρ. ταχίνι
100 γρ. σουσάμι
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
βανίλια
1 αυγό μέτριο

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο ανακατέψτε πολύ καλά το ταχίνι, το ξύσμα, τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας από το σουσάμι που έχουμε κρατώντας το υπόλοιπο για την εξωτερική κάλυψη των κουλουριών.
  • Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. 
  • Ρίχνετε και το αυγό, στη συνέχεια  το μείγμα με το ταχίνι και χτυπάτε πολύ καλά. 
  • Τέλος, ρίχνετε μέσα την μισή ποσότητα από το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά με το χέρι. Μόλις ενσωματωθεί το μισό αλεύρι ρίχνετε μέσα κουταλιά-κουταλιά και ζυμώνετε απαλά, μόλις δημιουργηθεί ένα ζυμάρι αρκετά μαλακό, ίσα που θα ξεκολλάει από το χέρι σας (όχι σκληρό και στεγνό) σταματάτε με το αλεύρι ακόμη και αν περισσέψει λίγο, μεταφέρετε το ζυμάρι σε πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 -180 C ανάλογα τον φούρνο σας, δεν θέλει πολύ δυνατά.
  • Βγάζετε από το ψυγείο το ζυμάρι κάνετε μικρά μπαλάκια και ρολάρετε στο σουσάμι. Τοποθετήστε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη και με ένα ποτήρι πατήστε λίγο τα κουλουράκια.
  • Ψήνετε  για 12-13 λεπτά μέχρι να σχιστούν και να ροδίσουν ελαφρώς. Τα κουλουράκια θα φαίνονται ότι δεν είναι έτοιμα ακόμη. Μην σας ξεγελάει εσείς θα τα αφήσετε να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και μετά θα τα μεταφέρετε στο σκεύος που θα τα σερβίρετε.


Παρακάτω φωτογραφία της πάστα- φλώρας και ένα μικρό ''πασταφλωράκι'' που φτιάχτηκε για το αγόρι του σπιτιού!






Θα τα πούμε με νέα από το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου!
Καλά να περάσετε!





1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.